Vind jouw product hier

House of Design is een platform voor professioneel design. Samen met ontwerpers, ondernemers, beleidsmakers en wetenschappers werken we aan duurzame en innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken.

We gaan het meemaken
House of Design is in september 2016 gestart met het project ‘We gaan het meemaken’. We onderzoeken de mogelijkheden van lokale gewassen, materialen, kennis, talent en vraag, om te komen tot lokale duurzame productieketens voor de regio.

wghm_flyer_voorkant_uitsnedevoorweb_01

Drie Aanbevelingen uit de creatieve industrie voor het regeerakkoord

By: admin on 13-03-2017

De Nederlandse creatieve industrie biedt een nieuw kabinet haar kennis, kunde en creativiteit aan bij het oplossen van grote vraagstukken waarvoor we de komende jaren gesteld worden, zoals de ruimtelijke gevolgen van klimaatadaptatie en de keuze voor duurzame energie, het realiseren van één miljoen nieuwe woningen, aanpassing voor krimp in de regio, vormgeven aan veranderingen in zorg en onderwijs en het bestrijden van maatschappelijke tweedeling.

In de brief die vandaag werd verstuurd aan de leiders van de tien grootste politieke partijen, doen de ondertekenaars drie aanbevelingen.

Lees verder waarom ontwerpkracht van belang is voor het Nederland van morgen.


lees verder >


De Bovenkamer van Groningen wint de Watertorenprijs 2016

By: admin on 28-02-2017

HOERA! De bovenkamer van Groningen heeft de Watertorenprijs 2016 gewonnen.

Uit het juryrapport: 'De unieke kwaliteiten van de toren, een rijksmonument, zijn bij de herbestemming niet alleen goed gerespecteerd, de nieuwe functie profiteert optimaal van de bijzondere ruimtelijke karakteristiek van de toren.'

Gister hebben we de prijs in ontvangst genomen en het gevierd met onze partners van NESK en Het Paleis en andere genodigden. Architect Luc Veger vertelde over de herbestemming en zijn passie voor watertorens.

Hier lees je meer over de toren.

eileenmetwatertorenprijs2016_200.watertoren-plan-doorsnede-uitsnede_200


lees verder >


3D tekenles in Wehe Den Hoorn

By: admin on 24-01-2017
lees verder >


Melle Koot onderzoekt de mogelijkheden van olifantsgras en zeewier

By: admin on 20-12-2016
lees verder >


naar archief>
>

Events:

20/01 2016 - 22/03 2017

Laat je verrassen door een goed verhaal

Kunstspot is het platform voor de professionele beeldende- en toegepaste kunst in Groningen. Jonge, getalenteerde professionals maken verhalen die de actuele en maatschappelijke ontwikkelingen in de kunst laten zien.

Jonge, getalenteerde professionals maken de verhalen in afstemming met coaches uit het bedrijfsleven. Naast verhalen vind je op Kunstspot een stadsbrede agenda met beeldende kunstactiviteiten in Groningen.

Op de site van Kunstspot vind je ook artikelen en video's over design. Bijvoorbeeld over Volken de Vlas, Tjeerd Veenhoven en Joris Laarman.
Laat je verrassen!

1010_512